Grorud ungdomskonferanse

Ungdomsrådet i Bydel Grorud arrangerer hvert andre år Grorud Ungdomskonferanse. Dette er en prosess som innledes med kursing av elevrådsrepresentanter, som samler inn forslag fra alle elevene og holder debatter i sine klasser. Disse forslagene går så videre til elevrådskonferanser på hver enkelt skole.

Sammen med forslag fra Fritidskonferansen, som samler innspill fra fritidsklubber, organisasjonsliv og uorganisert, eldre ungdom, ender prosessen opp i Grorud ungdomskonferanse, hvor de innsendte forslagene prioriteres og oversendes bydelsutvalget og andre relevante aktører.

Vinnersaker
Tidligere års vinnersaker kan du se her. Kategoriene er hentet fra Kommuneplan for Oslo, som peker ut den langsiktige utviklingen i byen vår.

Mange av vinnersakene har blitt gjennomført. For eksempel er den store satsingen vi har på Jobb for ungdom i bydelen et direkte resultat av at ungdom hvert år har sagt at det er en viktig sak for dem.

Konferansen i 2012 ble en stor suksess, der 1200 ungdommer fra hele bydel Grorud deltok. Dette året fikk vi besøk av H.M. Kong Harald, Ordfører Fabian Stang, og flere viktige lokalpolitikere fra bydelen. I år arrangeres Grorud ungdomskonferanse for sjuende gang.

VINNERSAKER 2022
De fem vinnersakene med bakgrunn og forslag til vedtak
Alle innsendte, samt semifinalesakene.


Har du spørsmål om Grorud ungdomskonferanse?
Se powerpoint-presentasjonen, video eller send en e-post til ungmed@aktivigrorud.no.

© 2023 Aktivitets- og kulturenheten i Bydel Grorud, Oslo kommune