Slik bestiller du frikort

For å bestille frikort må du ha kodebrikke til nettbanken din eller MinID. Har du det, kan starte på trinn 3.

Hvis du ikke har det, må du først registrere deg.

1. Bestill pin-koder til MinID.

2. Når du har fått kodene i posten, skal du registrere deg. Passordet du lager på MinID er det viktig at du husker, for det trenger du i fremtiden.

3. Når du har fått MinID, kan du logge inn hos Skatteetaten for å bestille frikort. Det er bare ett felt du skal fylle ut, alt det andre kan du se bort fra.

Der det står «forventet arbeidsinntekt» skriver du 50 000. Så trykker du på videre og bestill.

Husk å legge inn Oslo kommune som arbeidsgiver
Når frikortet har kommet, får du en sms med bekreftelse. Husk å logge inn og dele frikortet ditt med Oslo kommune. Når det er gjort blir frikortet ditt automatisk hentet av arbeidsgiveren. Sett 55 000 som beløp hvis du ikke har andre jobber.

Hadde du frikort i fjor?
Hvis du hadde frikort i fjor, trenger du ikke gjøre noe, men det er lurt å logge seg inn og sjekke at alt er i orden likevel.

Har du mer enn en jobb?
Hvis du jobber flere steder må du dele opp frikortet mellom arbeidsgiverne dine.

Bestill frikort i god tid!
Hvis du bestiller frikort for sent i måneden, kan det hende det ikke rekker å bli registrert før lønnen skal utbetales. Da blir det trukket 50% i skatt som du får tilbake i januar neste år. Du kan også spørre om å vente med lønn til måneden etter, så får du hele utbetalingen.

Derfor må du ha frikort
Hvis du ikke har frikort, blir halvparten av det du tjener trukket i skatt. Disse pengene får du tilbake, men ikke før i januar neste år.

NB! Frikort er for deg som skal tjene under 50 000 kr i løpet av et år. Skal du tjene mer enn det, må du ha skattekort

© 2018 Aktiv i Grorud