Praktisk info

Hvem kan delta?
Våre aktiviteter er for barn og unge som bor eller går på skole i Bydel Grorud. Det kan gjøres unntak i spesielle tilfeller.

Aldersgrenser
Aldersgrensene er oppgitt for hver enkelt aktivitet. I sommerferien regner vi aldersgrensen ut fra det trinnet barnet går i når påmeldingen blir fylt ut. Etter at du har fylt 19 år kan du dessverre ikke delta på turene i Ferieklubben, med mindre det spesifikt står at aktiviteten er for eldre ungdom.

Forbehold om avlysning og endringer
Ferieaktivitetene finansieres av eksterne midler som søkes fra fra år til år. Vi vet ikke når vi lager programmet hvor mye vi har i budsjett. Aktiviteter kan derfor utgå dersom vi får mindre midler enn vi søkte om. Det må også være et miniumum antall deltagere påmeldt per aktivitet for å kunne gjennomføre.

Alle tider i programmet er veiledende, og kan endres på kort varsel hvis det oppstår noe uforutsett.

Påmelding
Påmeldingsfristen til sommerferien 2022 er 5. mai. Påmeldingsskjema skal fylles ut i nettskjema av foresatt. Deltagere som har fylt 18 år kan melde seg på selv.

Det er ikke mulig å melde seg på utflukter og overnattingsturer etter at fristen har gått ut. På aktivitetene som foregår i våre egne lokaler vil vi åpne påmeldingen på nytt hvis det er ledige plasser.

Påmeldingen er bindende. Gi beskjed tidlig hvis du likevel ikke kan bli med, helst 72 timer i forkant, slik at plassen din kan gå til noen andre. Følg de gjeldende smittevern- og karantenerådene på avreisedato.

Tildeling av plasser
Du skal få SMS før 16. mai med info om hvilke aktiviteter ditt barn har fått plass på. Vi har dessverre ikke kapasitet til å sende ut avslag, så du får bare melding om de aktivitetene du får tilbud om.

Betaling
Du skal betale etter at barnet ditt har deltatt på aktiviteten, senest 14 dager etter at aktiviteten er gjennomført. Ikke betal på forhånd. Vi tar dessverre ikke mot kontanter, men det er mulig å betale med faktura eller VIPPS til 520683. Hvis du betaler med VIPPS, husk å skrive deltagers navn og hvilken aktivitet det gjelder i meldingsfeltet. Se også vår VIPPS-veileder.

Spesielt for overnattingsturer
Skal du delta på overnattingstur må du fylle ut reiseskjema. Før Kinsbakkenturene er det også møte for foreldre/foresatte.

Bading
Barn som skal være med på badeaktiviteter må kunne svømme minst 25 meter på dypt vann uten hjelpemidler.

Kontaktinfo
For spørsmål om hver enkelt aktivitet, ta kontakt direkte med ansvarlig leder.
For generelle henvendelser om Ferieklubben, se nederst på denne siden.


OFTE STILTE SPØRSMÅL

Jeg er usikker på om påmeldingen min ble sendt inn
Du får bekreftelse på e-post når skjemaet er sendt inn. Hvis du ikke har fått denne e-posten, er det mulig at påmeldingen din ikke er registrert. Sjekk spamfilteret og fyll ut på nytt om du ikke finner den. 

Hvordan endrer eller sletter jeg påmeldingen?
Ønsker du å endre påmeldingen din, send inn på nytt. Det er den siste som blir gjeldende. 
Ønsker du å slette påmeldingen din, ta kontakt med ferie@aktivigrorud.no.

Hvordan vet jeg om jeg har fått plass?
Vi sender svar på sms til alle som har fått plass. Vi har dessverre ikke kapasitet til å sende ut avslag, så du får bare melding om de aktivitetene du får tilbud om.

Hvordan velger dere ut hvem som får plass?
Det er dessverre begrenset antall plasser. Vi prøver så godt vi kan å gi alle tilbud om minst én aktivitet. Noen av turene er veldig populære og har mange flere påmeldte enn vi har plasser til. Hvis du bare har meldt deg på én aktivitet (og den er veldig populær), kan det derfor hende vi ikke har mulighet til å gi deg plass.

Hva skal jeg gjøre når jeg har fått sms?
Det er viktig at du svarer ja eller nei innen fristen, ellers risikerer du å miste plassen.

Når og hvor skal jeg møte opp?
Oppmøtetid og -sted står i programmet og sendes ut på SMS.

Hva skal jeg ta med på turen?
Reise og inngangsbillett er inkludert i prisen. Klær må passe til vær og aktiviteter. Ta med matpakke og drikke. Hvis du trenger noe spesielt utstyr står det i programmet.

Kan venner eller søsken få plass sammen?
Dette er dessverre ikke noe vi kan love, da det er mange hensyn å ta. 

Kan man stå på venteliste eller melde seg på etter at fristen har gått ut?
Turer: På grunn av utfylling av reiseskjema og foresattesamtykke tar vi ikke inn andre deltagere enn de som var påmeldt i nettskjemaet.

Hvis du ikke får plass i første runde, står du automatisk på venteliste. Hvis noen takker nei til plassen sin kan det hende du får sms med tilbud om plass. Men det går ikke an å melde seg på etter at fristen har gått ut.

Aktiviteter i nærområdet: Ja. Her kan det hende vi kontakter de som var påmeldt som ikke fikk plass, eller at vi legger ut åpen påmelding på nettsidene våre og i sosiale medier.

Kan man få støtte til å betale deltageravgiften?
Hvis du har veldig lyst til å være med, men mangler penger, snakk med en av klubblederne om muligheten til å søke om støtte.

Hvorfor har dere ikke tilbud for barn yngre enn 5. trinn?
Bydel Grorud er organisert slik at Aktiv i Grorud har tilbud til aldersgruppen 5. trinn – 23 år, mens yngre barn ligger utenfor vårt ansvarsområde. 


Generelle henvendelser om Ferieklubben: 
ferie@aktivigrorud.no 
41 23 93 76.

Tilbake til ferieprogrammet

© 2022 Aktivitets- og kulturenheten i Bydel Grorud, Oslo kommune